top of page

INSPIRED ENTREPRENEUR PROGRAM 

POȚI SĂ DUCI ANTREPRENORIATUL LA URMĂTORUL NIVEL DACĂ AI LIBERTATE DE A-ȚI ALEGE CU ADEVĂRAT TIPARUL.

PROGRAMUL CARE ÎȚI DĂ PUTERE DE CREȘTERE ACCELERATĂ

color_logo_no_background_dots_sticky_retina.png
Monica.png
anne-nygard-OtqaCE_SEMI-unsplash.jpg

Așa cum faci un lucru, așa le faci pe toate.

Sunt sigură că ai mai auzit vorba aceasta de cel puțin câteva ori. Dar ce-ar fi dacă ți-aș spune că:
Așa cum faci un lucru, așa îți conduci și afacerea?

Te uiți la rezultatele de la final de an și vezi că ele nu s-au schimbat radical față de anul trecut. Ai aproximativ același număr de clienți, aceeași cifră de afaceri, aceeași rată de profit, aproximativ același număr de angajați sau aceleași puncte de lucru deschise. Ideea e că deși îți dorești la începutul fiecărui an să faci un salt semnificativ în business-ul tău la final de an când evaluezi rezultatele și le confrunți cu obiectivele tale inițiale îți dai seama că progresul a fost mai mic decât ai fi putut să-l faci.

Stock Charts in the Newspaper

Lucrurile acestea nu se întâmplă pentru că nu ști...știi exact ce ai de făcut. Ai informațiile necesare, ai citit o mulțime de cărți, ai fost la cursuri, webinarii… dar ceva te oprește să mergi la nivelul următor.  Nu reușești să depășești acel prag care să-ți aducă un progres semnificativ în business și în viața ta. Ceva din tine face să reproduci același model, aceleași rezultate din nou și din nou...

Ai încercat să dai afară oameni și să-i înlocuiești cu alții mai productivi. Ai încercat să lucrezi cu un consultant, ai încercat să asculți sfaturile cuiva sau să aplici un sistem de management sau un sistem de lucru care să te ducă la eficiență. Cu toate acestea schimbările nu au fost radicale. Iar elementul comun între toate acestea ești tu.

Deși știi toată teoria de care ai nevoie, te uiți cu tristețe la sfârșit de an că după atâta muncă, implicare și transpirație, rezultatele nu au fost cele care ar fi putut să fie. Te-ai zbătut să le obții. Ai muncit din greu să le obții.

 

Rezultatul final este o îmbunătățire față de ce-ai avut anul trecut DAR...nu o creștere exponențială. Deși tu știi că ai potențial. Ești ancorat în realitate, îți cunoști piața, și știi că se poate mai mult. Și ce te doare cel mai tare este că NU ÎNȚELEGI de ce alții pot să obțină semnificativ mai mult, pe aceeași piață, cu aceiași oameni, cu aceeași clienți...

De aceea rezultatul pe care îl vezi la final de an este trist pentru că ai făcut tot ce ține de tine ca să îl atingi. Uneori ai depus eforturi supraomenești în speranța că vei obține o creștere exponențială.  Însă, uneori ai senzația că te învârți în același cerc. Îți pui o mulțime de întrebări, analizezi ce ai greșit, ce puteai să faci diferit... rezultatele la care te uiți la final de an sunt potențialul neîmplinit pe care l-ai avut în fiecare zi a anului care se încheie.

 

Faci exact ce ai făcut și anul trecut, și cu un an înainte.

Și știi din nou că ai ajuns în același punct în care ai fost și ultima dată. De ce se întâmplă toate acestea? Pentru că mintea ta și-a format un tipar la care nu vrea să renunțe.

 

Ce te-a adus până aici nu te poate duce mai departe!

Chiar dacă știi ce ai de făcut și ce e mai eficient să faci, mintea alege înainte ca tu să poți alege. Acesta este un tipar al minții, și este valabil pentru orice situație în care NU POȚI să alegi cu adevărat, chiar dacă ȘTII exact ce ai de făcut.

Image by Yasin Yusuf
Image by Nick Fewings
Image by Anh Nguyen

Ce este un tipar?

Tiparele sunt obiceiuri comportamentale, emoționale și mentale pe care fiecare din noi le avem și le manifestăm adesea fără să ne dăm seama. 

Tiparele sunt obiceiuri pe care le avem și le reproducem, fără să avem control conștient asupra lor.


Tiparele sunt reacții și strategii de abordare a diferitelor situații, formate la un moment dat în experiența noastră și care au funcționat atunci când le-am format. Între timp, pentru că le-am repetat mult, au devenit ca un obicei, a doua noastră natură. 

Dacă am învățat în trecut că trebuie să muncesc din greu ca să primesc apreciere, acest lucru se va vedea în toate aspectele vieții mele: muncesc din greu pentru sănătate, formă fizică, relație, afacere, învățare etc. Iar creierul NU vede altă alternativă să obțină aceleași beneficii pe care le are. Ca atare, un tipar este foarte asemănător cu o formă de dependență de o structură mental-emoțională comportamentală. 

Tiparele nu sunt BUNE sau RELE. Fiecare din tipare are și beneficii și dezavantaje și funcționează în anumite situații, iar în altele sunt contraproductive. 

Problema cu tiparele este că NU MAI PUTEM să alegem, pentru că deciziile și reacțiile sunt condiționate de subconștient și nu mai sunt în alegerile conștiente ale fiecăruia dintre noi.

Ele devin o condiționare a unor circuite neuronale care există la nivelul creierului pe care e aproape imposibil să îl suprascrii cu puterea voinței sau cu argumentele raționale. E un automatism obținut din repetarea aceluiași proces de foarte multe ori, pană nu mai trebuie să îl gândești.
Pentru ca mintea să nu fie copleșită de decizii la fiecare moment, învață secvențe de acțiuni, pe care le repetă până nu mai trebuie să gândească. E exact ca atunci când știi deja să conduci și nu mai e nevoie să GÂNDEȘTI în ce viteză e schimbatorul, unde e accelerația, cum semnalizezi stânga sau cum te oprești la semaforul roșu. 

Tiparele pot fi schimbate prin tehnici de remodelare a creierului, învățând mintea că are și alte opțiuni decât tiparele pe care le rulează. Toate aceste procese de a construi și deconstrui  tipare se leagă  de valorile tale cele mai înalte. 
 

Image by Maria Orlova

Tiparele Antreprenoriale

Lifting Weights

Working Hard

lucrează din greu, nu are timp pentru nimic și nimeni dar le face el pe toate. Este disponibil oricând pentru a rezolva o problemă din afacere

The Dreamer

Este vizionar idealist prin definiție. Adică, vede cum va fi lumea în viitor, care sunt lucrurile de care lumea va avea nevoie în următorii 100-500 de ani, înțelege de ce vor avea nevoie oamenii din generațiile următoare.

Waving at Camera

Being Nice

Vrea să facă pe plac și să nu supere pe nimeni. Este people pleasing. Afacerea se învârte în jurul oamenilor.

Silly Selfie

The VIP

Este varianta publică, căreia îi place să iasă în fața lui The Smart One. Îi place să fie pe scenă, să fie fotografiat, să i se ceară autografe, să vină lumea la el cu întrebări. Îi place să fie admirat și se hrănește din asta.

The Blamer

Are dreptate în “tot ce spune sau face” și dacă firma sa are un rezultat pozitiv și-l asumă, dacă are unul negativ va da vina pe alții.

sammy-williams-vp9gf1NKkgI-unsplash.jpg

The Saviour

îi place să se arunce în foc și în tot felul de situații dificile ca să își salveze firma, clienți, prietenii sau angajații.

smart human – .png

The Smart One

Este expert în domeniul lui, și are foarte multe informații din domeniul sau în profunzime.

Image by Albert Dera

Neo

este atat de versatil încât poate să își asume oricare dintre tipare nefiind atașat în mod particular de vreunul dintre ele.

Obiceiul și repetiția

Mintea ta conștientă ar trebui să bată programarea subconștientului și aceste proceduri după care mintea rulează. Acest lucru este posibil doar în condițiile în care nu intervine nici un factor suplimentar de stres pentru că oricând intervine un factor suplimentar de stres te vei întoarce la tiparele mentale care au funcționat în trecut, pentru ca ele sunt SIGURE. Le știi foarte bine. Adică, te întorci la forme de gândire care la un moment dat au funcționat și cu care ai supraviețuit în trecut.

Nu poți schimba ceea ce nu poți controla. Nu poți controla ceea ce nu cunoști. Ca să poți să faci schimbarea, trebuie să înțelegi de ce faci ceea ce faci. 

Tiparul este un proces pe care îl repeți. Este ca  și cum ai alerga pe o roată de hamster, chiar dacă alergi mai repede nu poți ieși din ea, din contră ajungi mai repede în același punct din care ai plecat.  

Tiparul pe care îl are antreprenorul determină tiparul firmei. Dacă tu ai tiparul working hard, oamenii pe care-i vei alege vor avea același tipar. Nu vor lucra eficient, ci vor lucra din greu. Adică sunt șanse să greșească angajații, ca apoi să își poată trăi tiparul working hard remediind situația. Astfel te implică și pe tine și te ajută să îți reproduci și tu tiparul, că doar nu poți să pleci acasă când oamenii tăi încă lucrează la firmă!

Oprește-te din a reacționa condus fiind de tiparele în care ai trăit până acum, da-ți voie să alegi cu adevărat ce este cel mai eficient pentru tine dincolo de tiparul tău.


Fii atent la comportamentul tău, dar și la al celorlalți. De multe ori, tu ca antreprenor dai tonul: tiparul pe care îl ai tu, îl va avea și firma pe care o conduci.
 

Image by MagicPattern

De ce, adesea, nu e suficient să angajezi un consultant sau să aplici ce ai învățat la un curs?

Așa cum faci un lucru așa le faci pe toate. Așa cum te trezești dimineața, așa îți începi un proiect… așa cum îți gestionezi un proiect, așa îți gestionezi afacerea. Toate acestea au în spate strategii ale subconștientului care mențin situația așa cum este … pentru că ea nu poate să fie schimbată doar prin puterea voinței.

De ce nu e suficient să angajezi un consultant? Dacă angajezi pe cineva care vine cu cele mai bune soluții și cu cele mai bune intenții și acel lucru nu corespunde tiparelor tale, vei sabota ceea ce te sfătuiește consultantul să faci ca să revi la tiparele tale. Asta o faci inconștient.


Nu poți schimba ceea ce nu poți controla. Nu poți controla ceea ce nu cunoști. Ca să poți să faci schimbarea, trebuie să înțelegi de ce faci ceea ce faci. Adică, să înțelegi motivele subconștientului tău pentru care a creat acel comportament.

Tiparul pe care îl are antreprenorul determină tiparul firmei. Dacă tu ai tiparul working hard, oamenii pe care-i vei alege vor avea același tipar. Nu vor lucra eficient, ci vor lucra din greu. Adică sunt șanse să greșească angajații, ca apoi să își poată trăi tiparul working hard remediind situația. Astfel te implică și pe tine și te ajută să îți reproduci și tu tiparul, că doar nu poți să pleci acasă când oamenii tăi încă lucrează la firmă!

Brain Sketch

De ce funcționează Inspired Entrepreneur Program?

Programul te susține să creezi noi circuite neuronale care îți dau posibilitatea de alegere și de a avea control asupra existenței tale. Altfel spus, programul îți dă posibilitatea să te surprinzi înainte de a alege un tipar și să poți să-ți pui întrebările: ce  tipar îmi servește cel mai bine în acest context? Ce tipar e potrivit pentru mine, acum? Ce vreau să fac cu adevărat?


Să-i oferi minții posibilitatea de a alege altfel decât din condiționările pe care le-a avut până atunci. Programul funcționează pentru că ai să construiești noi circuite neuronale, îi dai creierului alternativa să aleagă, îți dă putere de control asupra existenței tale. Mintea ta va avea alternative pe care să le ruleze în loc de comportamentul obișnuit. 

Pe scurt, Inspired Entrepreneur Program îți redă puterea și libertatea de a alege varianta cea mai eficientă pentru a-ți atinge țelul.

Brain Scans

Programul este structurat în 4 Module care te vor aduce în punctul în care vei fi capabil să folosești cel mai eficient tipar de comportament pentru afacerea ta.

1. DIAGNOZĂ

descoperă ce tipare antreprenoriale ai

Rezultatul acestui modul este că devii conștient de tiparul tău. Înțelegi tiparul și vezi care sunt cauzele lui. Prin faptul că îl cunoști și îl înțelegi , începi să-l stăpânești.

Prima parte este despre diagnoză și înțelegerea tiparului pe care îl ai și pe care îl alegi preponderent. Aici vei descoperi dacă folosești tiparul corespunzător. Dacă apelezi la el atunci când îți servește cel mai mult sau îl folosești pentru că asta e varianta care îți convine cel mai mult - te ține în zona de confort - și vei descoperi ce să faci cu tiparele respective adică vei înțelege ce este în spatele alegerii tiparului și ce te-a dus ca tu să le folosești cu preferință față de altele. Vei vedea că tiparele nu sunt bune sau rele ci cel mai important este să vezi dacă folosești cel mai eficient tipar pentru rolul pe care-l ai în momentul respectiv în companie. 

Nu poți schimba ceea ce nu poți controla. Nu poți controla ceea ce nu cunoști. Ca să poți să faci o schimbare, trebuie să înțelegi de ce faci ceea ce faci. Adică, să înțelegi motivele subconștientului tău pentru care a creat acel comportament.

3.    DIZOLVAREA TIPARULUI/

SCHIMBAREA DE LA TEORIE LA PRACTICĂ

Rezultatul acestui modul este că îți dai voie să testezi alternativele comportamentale în viața reală. Îți iei angajament ferm pentru a le testa în viața ta ca să vezi care sunt cele mai eficiente strategii prin care poți duce comportamente diferite în concret.

Altfel spus cum pot face ca în situații în care în mod normal ai alege tiparul pe care îl ai, să alegi un alt tipar și să-l duci în concret în viața ta de zi cu zi. 
Vei putea simți pe propria piele care sunt cele mai eficiente tipare pentru tine în funcție de challenge-urile pe care le ai în viața reală. 
Îți vei da voie să acționezi diferit, să experimentezi, să vezi ce este cel mai eficient în situațiile respective. Îți vei trage propriile concluzii.

2 . SCHIMBAREA TIPARULUI

Rezultatul acestui modul este că vei avea alternative comportamentale care poți să le folosești în locul tiparului curent. Aceste alternative vor fi bine ancorate în mintea ta pentru că vor fi legate de valorile tale cele mai înalte.


Poți să schimbi tiparul dacă ești conștient de el și dacă dezvolți alte căi neuronale - alte alternative pentru minte ca să reacționeze diferit.

Dacă tu folosești un tipar este pentru că ți-a servit la un moment dat și ca să îl poți înlocui, schimba sau să devii stăpân pe el și nu el pe tine ai nevoie să vezi clar în ce momente din viața ta a fost eficient. 

În programul Inspired Entrepreneur Program vom merge în trecut în situațiile în care tu ai învățat/preluat acest tipar și vom dizolva acele contexte. Aici nu este vorba despre faptul că tiparul tău nu e bun, dar atâta vreme cât îl faci doar pe ăla înseamnă că nu ai putere de alegere asupra lui. Dacă îți dai voie sa dizolvi cauzele care au creat acele tipare o să ai putere asupra lor și o să poți alege conștient dacă vrei să-l folosești sau nu.
 

4.    ÎNVAȚĂ CUM SĂ CREȘTI EXPONENȚIAL

Rezultatul acestui modul de creștere exponențială, este că vei ajunge să-ți îmbogățești mintea cu un palmares de tipare și comportamente pe care le vei putea folosi în funcție de situațiile în care te aflii. Acest lucru te va propulsa să ai rezultate exponențiale deoarece mintea ta a învățat să fie flexibilă și să poată lucra cu alte tipare, diferite de cele cu care mintea ta era setată. 

Vei ajunge la măiestrie în domeniul tău de activitate deoarece vei învăța cum să preiei tipare de la personalități, mentori sau modele după care te ghidezi, care manifestă tiparul pe care tu îl vrei în viața ta. Vei vedea că și tu ai trăsăturile, tiparele pe care le admiri.
În felul acesta vei putea ajunge, cu business-ul tău la nivelul pe care ți-l dorești.

MOD DE LUCRU…

Programul durează 8 săptămâni. Va fi o întâlnire în fiecare săptămână timp de 9 săptămâni începând cu 18 Ianuarie 2021.
Vei primi în fiecare luni, miercuri și vineri un material video sau audio, plus niște fișe de lucru cu aplicații. Materialele au un scurt cadru teoretic, dar se bazează mult pe aplicații și exerciții care schimbă mindsetul. 

Vei fi invitat să lucrezi zilnic un un partener din program, pentru ca să te asiguri că nu va fi unul din acele cursuri în care îți spui: ”da, am să fac după ce termin!”, și nu mai ajungi să aplici ce ai învățat. Vei putea ajunge la LIBERTATE și CONTROL numai dacă faci cu adevărat aplicațiile și exercițiile.

Image by Chris Montgomery

Pe lângă aceasta, vom avea o întâlnire săptămânală în fiecare JOI, în care voi Răspunde la întrebări, voi demonstra aplicațiile și vei avea șansa să aplici cu colegii tăi exercițiile din săptămâna aceea. Aceste întâlniri îți vor da contextul de inevitabilitate.

PROGRAMUL CURSULUI

0. Kick-Off meeting

Cunoaștere și stabilirea obiectivelor, agrearea principiilor de lucru

Tema: Tell me about yourself…

Sesiune de grup online:

18 Ianuarie, ora 19.00, 2,5 ore

1. Identificarea tiparului, preferințelor de abordare a unei situații și eficienței tiparului folosit

Diagnoză - identificare și înțelegere tipar 

25 Ianuarie, ora 19.00, 2,5 ore

2. Diagnoză - Află cum ți-ai creat tiparul și de ce îți servește

Diagnoză - identificare și înțelegere tipar

1 Februarie, ora 19.00, 2,5 ore

3. Găsește alternative de comportament la tipar și conectează comportamentele noi de valorile tale, ca să le stabilizezi

Schimbarea tiparului

8 Februarie, ora 19.00, 2,5 ore

4. Dizolvarea condiționărilor vechi preluate din experiențele proprii și cele preluate de la alte modele

Schimbarea tiparului

15 Februarie, ora 19.00, 2,5 ore

5. Deconectează tiparele vechi de valorile tale
Schimbarea/ practică

Schimbarea/ practică

22 Februarie, ora 19.00, 2,5 ore

6. Dizolvă condiționările vechi și construiește modele noi învățate de la cei mai buni 

Practică/ Creștere exponențială
1 Martie, ora 19.00, 2,5 ore

7. Construiește modele noi învățate de la cei mai buni

Creștere exponențială

8 Martie, ora 19.00, 2,5 ore

8. Întâlnirea de evaluare și sărbătorirea rezultatelor

Review & celebration

15 Martie, ora 19.00, 2,5 ore

MONICA Ion

Expert în Remodelarea Creierului

Monica Ion a lucrat cu peste 380 antreprenori de pe 3 continente, în mod direct pentru: ai ajuta să-și rezolve cele mai mari challenge-uri, să depășească nivelul de platou pe care l-au atins, să își atingă obiectivele îndrăznețe și să își definească misiunea și să construiască ceva fabulos în acest sens.

În cele peste 8.000 de ore de ședințe de remodelare creierului, Monica a asistat clienții cu care a lucrat să își transforme tiparele mentale în modele de lucru care servesc mai eficient obiectivele clienților săi.

Monica are o experiență deosebită în lucrul cu procesele de Remodelarea Creierului cu Manageri de top și Antreprenori pentru creșteri exponențiale. A susținut antreprenori și soloprenori să își dubleze sau tripleze veniturile, a susținut companii să alinieze valorile angajaților cu sarcinile lor și cu valorile leaderilor. Mai mult de atât a asistat echipe de management să se alinieze cu misiunea companiei și a ajutat Manageri de top și Antreprenori să conducă aliniat cu Legile Universale.

om670wjw-1.jpg

INVESTIȚIA

Ianuarie - Martie 2021

3200 lei, plata integrală

3500 lei, plata în 2 rate

Pluuuusssss, efortul de a-ți confrunta tiparele și a prelua controlul

  • Număr limitat de participanți: 20 de persoane alese pe sprânceană!

  • Primul venit primul servit!

  • Pentru a-ți rezerva locul este nevoie să achiți cursul integral până în 10 ianuarie

  •  Ocuparea locului este finalizată odată cu efectuarea plății.

Ca să poți să faci o schimbare importantă, e nevoie să poți în primul rând să îți dai seama care este rotița de hamster în care alergi.

Toți suntem într-una!
 

După ce o vezi, îți dai seama că poți să alegi altceva.

Iar când ieși din condiționările tiparelor tale, îți dai voie să fii cu adevărat liber să îți atingi potențialul.

Amazon.com _ Zac.png
Keyboard and Mouse
Completeaza formularul de mai jos
DETALII FACTURARE

Multumim pentru inscriere!

bottom of page